Sivua muokattu: 30.09.2008 klo 13:59
<- Edellinen sivu
 

HyRan hiihtosuunnistuskilpailut 24.-25.1.2004

Avoin kansallinen hiihtosuunnistuskilpailu ja NÅID:in pikamatkojen mestaruuskilpailu lauantaina Hyvinkäällä 24.1.2004.

Kilpailuohjeet

Huom!

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Monnin tanssihallilla. Opastus Hyvinkään pohjoiselta kehätieltä (nro 143).

Info

Info palvelee sisätiloissa tulostaulun lähettyvillä. Rastirallin info on samassa paikassa.

Kilpailuaineisto

Kilpailunumerot ja Emit -tarkistuskortit ovat kilpailukeskuksessa infon vieressä. Kaikki sarjat käyttävät kilpailunumeroa. Numero kiinnitetään oikeaan reiteen. Numerot ja hakaneulat palautetaan maalissa. Palauttamattomasta kilpailunumerosta veloitetaan 5 euroa. Kilpailija kirjaa itse kilpailunumeronsa Emit -tarkistuskorttiin. Vanhimmat Emit -kortit alkavat tulemaan elinkaarensa loppupäähän, joten kannattaa ottaa Emit -tarkistuskortti mukaan.

Lähtö

Ensimmäinen lähtö on lauantaina klo 11:00. Kaikki sarjat (paitsi Rastiralli) käyttävät samaa lähtöpaikkaa. Lähtöön on matkaa n. 1,7km suurimmaksi osaksi pyörätietä pitkin. Pyörätien viereen on ajettu hiihtoura. Matkasta n. 500m on ylämäkeä. Lähtöpaikalle vie keltainen viitoitus. Kartan saa minuuttia ennen lähtöä. Emit -nollaus tapahtuu kolme minuuttia ennen lähtöä.

Kielletyt alueet

Lentokenttäalueelle meno on sallittu vain niissä kohdin kun karttaan on merkitty hiihtoura. Kielletyn tien merkillä (X) karttaan merkittyjä teitä ei saa käyttää. Pihoihin meno on kielletty. Kielletyillä alueilla on valvontaa ja kilpailijat, jotka menevät kielletyille alueille hylätään.

Maasto ja urat

Maasto on suurimmaksi osaksi varsin tasaista mäntykangasta. Harvennushakkuuksi merkityllä alueella alueelle kasvanut taimikko on paikoin tiheää ja näkyvyys lumisuuden ansiosta heikko. Ratojen loppupuolella käytettävä alue on monimuotoisempaa maastoa, johon sisältyy suurehkoja jyrkkäreunaisia suppia ja vanhan motocrossradan kumpareita.

Kilpailualueella on varsin paljon kuntohiihtolatuja sekä koirahiihtoon tarkoitettu latu. Kilpailussa käytettävillä teillä liikkuu autoja. Noudattakaa varovaisuutta liikkuessanne yleisillä laduilla ja teillä. Muista oikeanpuoleinen liikenne. Lunta maastossa on 20-30cm.

Urasto

Luisteltavaa uraa35%
Tietä8%
Katkouraa56,9%
Pisteuraa0,1%

Lauantaina kaikilla alle 4,7km pitkillä radoilla on luisteltavaa uraa kuitenkin huomattavasti enemmän kuin urien prosenttiosuudet antavat ymmärtää.

Maastossa on muutamia ylimääräisiä uria:

  • Crossikelkkaura, merkitty maastoon oksilla.
  • Motocrosspyörän jälki kaakkoisosassa
  • Autojen, kävelijöiden, pulkkailijoiden ja lumilautailijoiden jälkiä
Joitain katkouria avoimilla paikoilla on ajettu leveiksi. Samoin myös jyrkissä kohdissa.

Maali

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin, joka suljetaan kello 14.00. Kilpailussa käytetään maalileimausta. Jokaisen kilpailijan on leimattava maalilinjalla, jonka jälkeen kilpailija siirtyy emit -tarkistuspisteeseen. Sen jälkeen kilpailija luovuttaa karttansa ja numeronsa. Karttojen palautus on viimeisten kilpailijoiden lähdettyä. Palautuksesta ilmoitetaan kuulutuksella.

Hylätyt

Hylkäysesityksen saaneen kilpailijan on välittömästi siirryttävä virheselvitykseen.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet hiihtävät normaalisti maalin läpi ja ilmoittavat maalissa keskeyttäneensä.

Rastit

Suurin osa rasteista on läpihiihdettäviä. Kaikki kuntoladuilla sijaitsevat rastit ovat kuitenkin uran suuntaisesti. Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Tarkista koodi - maastossa on rasteja lähekkäin.

Kartta

Hiihtosuunnistuskartta. Tulostettu 20.1.2004. Sarjat H/D21A käyttävät 1:5 000 mittakaavaista karttaa. Muissa sarjoissa mittakaava on 1:10 000. Käyräväli on 5 metriä. Kartan koko on A4. Rastikoodit on merkattu karttaan rastinumeron viereen (esim. 1- 31). Mallikartta on nähtävissä lähtökarsinassa ja alueen vanha suunnistuskartta tulostaululla kilpailun alkuun saakka. Ulkona.

Tulokset ja väliajat

Tulokset tulevat tulostaululle ja väliaikaliuskan voi käydä tulostamassa infosta. Kilpailun jälkeen tulokset ja väliajat löytyvät Hyvinkään Rastin kotisivuilta osoitteesta www.hyvinkaanrasti.fi.

Pesu, pukeutuminen, ensiapu, WC, muksula ja kisaravintola

Löytyvät sisätiloista. Opaskartta tulostaululla.

Palkintojen jako

Tulosten selvittyä.

Toimihenkilöt

KilpailunjohtajaTimo Väre
Ratamestariryhmän johtajaPia Vähänen
TulospalveluJouni Tukiainen
TiedottajaPaula Partanen
ValvojaHeikki Saarinen, MU

Tuomarineuvosto

PuheenjohtajaSeppo Väisänen, RR
JäsenSanna Sevanto, SV
JäsenJussi Syrjälä, LHR
Tuomarineuvosto on molempina päivinä sama.

Hyvää kilpailuonnea!
Hyvinkään Rasti