Sivua muokattu: 29.09.2008 klo 16:32
<- Edellinen sivu
 

Sprintin MM-katsastus 4.8.2007 Hyvinkäällä

Ratamestarin lausunto

Kilpailumaasto on hyväkulkuista harju- sekä taajamamaastoa. Ratojen alkuosan maasto on kuusikkoa mutta n. viimeiset 2/3 radoista suunnistetaan mäntykankaalla sekä rakennetussa ympäristössä. Maastossa on kohtuulliset korkeuserot ja lähes kaikki rinteet ovat varsin jyrkkiä, joten nousut tulevat varsin rankassa muodossa. Ratojen loppuosalla kilpailukeskuksen läheisyydessä käytetään paljon taajamamaastoa ja rakennettua ympäristöä. Näissä osissa vauhti noussee varsin kovaksi ja virheet vaanivat kovassa vauhdissa suunnistajia. Kilpailumaasto on suosittua ulkoilualuetta ja maastossa liikkunee kilpailun aikaan paljon ulkoilijoita, mikäli sää on suosiollinen.

Kilpailuradat ylittävät parissa kohdassa yleisen tien. Näissä paikoissa on järjestäjiä pysäyttämässä liikennettä mutta kilpailijoiden on kuitenkin syytä olla varovaisia. Ratojen varrella olevilla parkkipaikoilla liikkuu autoja kilpailun aikana ja Hotelli Rantasipin läheisyydessä hotellin asiakkaita autoineen. Kilpailukarttaa reunustavalla Vaiveronkadulla kulkee paljon autoja mutta kilpailijoiden ei pitäisi tielle joutua paitsi eksyessään.

Kartta on selkeälukuinen sprinttikartta, joka mahdollistaa täydessä vauhdissa etenemisen. Rastien läheisyydessä on kiinnitetty erityistä tarkkaavaisuutta kartan paikkansa pitävyyteen. Huomioikaa kartassa käytetyt erikoismerkit.

Radat on laadittu yhteistyössä päävalmentaja Janne Salmen kanssa ja tavoitteena on ollut saada aikaiseksi mahdollisimman paljon Ukrainan MM-sprinttiä muistuttava kilpailu. Rastipisteet ovat varsin selkeitä ja ratkaisut tapahtunevat rastiväleillä, kuten sprintissä kuuluukin. Eri maastotyypit tuovat radoille mukavasti rytmitystä ja vaihtelua. Kilpailuradat ovat sekoitus metsä- ja taajamasprinttiä. Hieman ehkä metsäsprintin suuntaan kallistuen kuitenkin.

Kilpailuonnea!
Tapani Partanen