Sivua muokattu: 30.09.2008 klo 14:00
<- Edellinen sivu
 

HyRan hiihtosuunnistuskilpailut 24.-25.1.2004

Viestin erityisohjeet

Huom!

Nämä ovat alustavat ohjeet. Muutokset mahdollisia. Tarkista ohjeet kilpailupaikalla.

Kartta

Kartan koko on A4 ja mittakaava kaikissa sarjoissa 1:10 000. Käyräväli 5 metriä. Kartat kerätään maalissa ja palautetaan kilpailun jälkeen.

Lähtö

Kentältä porrastetusti.
10:00D21, D17-20, D16, D40, H40
10:05H16, H150
10:10H21, H17-20, D120, D150
10:20H120, H180, Kunto
Lähtöön/vaihtoon mennään lähtöportin kautta. Lähtöportilla nollataan Emit. Emittien nollaus aloitetaan klo 9:45. Varaa riittävästi aikaa Emit -kortin nollaukseen.

Maasto ja urat

Viestin maasto on mäkisempää kuin henkilökohtaisessa kilpailussa. Joissakin jyrkkäpiirteisissä kohdissa saattaa olla kiviä näkyvillä. Nuorimpien ja vanhimpien kilpailijoiden radat ovat varsin luisteluvoittoiset eivätkä alkunousua lukuun ottamatta kovinkaan jyrkkäpiirteisiä. Pisimmillä radoilla sen sijaan käydään läpi koko kirjo. On luistelu-uraa ja katkouraa niin tasaisessa maastossa kuin paikoin erittäinkin jyrkkäpiirteisissä maastonosissa. Kaikilla radoilla on kuitenkin luistelu-urien osuus suurempi kuin lauantain kilpailussa.

Huom! Varovaisuutta K-pisteen jälkeen, kentältä siirrytään kapeaa siltaa pitkin ylös maastoon.

Kaikilla aikuisten/nuorten radoilla (ei H/D 40) on vaarallinen lasku tunneliin ja tunnelin jälkeen tiukka kurvi oikealle. Tunneli on lumetettu. Jarruta alamäessä ennen tunnelia!

Yleisörasti on tien päässä kilpailukeskuksen itäpuolella (kartta).

Vaihto

Vaihto tapahtuu maalikentällä, jossa edellisen osuuden kilpailija ojentaa kartan seuraavan osuuden kilpailijalle maalileimauksen jälkeen. Ole tarkkana että annat oman joukkueesi kartan. Väärän kartan ottanut joukkue hylätään. Karttatelineen päässä on varakarttoja. Viitoitusta K-pisteelle on noudatettava.

Maali

Kilpailussa käytetään maalileimausta. Loppukirikamppailuissa on valittava kaista loppusuoran alussa ja sen jälkeen ei saa muuttaa hiihtolinjaansa. Maalituomari ratkaisee tiukoissa tilanteissa maaliintulojärjestyksen.

MUILTA OSIN NOUDATETAAN LAUANTAIN KILPAILUOHJEITA.